romantische blijspel lachen gieren brullen!

Robbert, een bevoorrechte jongere van adel doet zich voor als wagenbestuurder wanneer hij bij toeval een gesprek hoort tussen de aantrekkelijke, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vrienden beweren dat ze iemand van stand iedere keer zouden identificeren en zich dan ook nooit in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert besluit het spelletje door te spelen en vraagt een van zijn studievrienden die niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Als Kit en de chauffeur regelen dat Robbert haar zal leren autorijden en zij hem Engels zal leren praten vormt zich een spel van liefde, afgunst en misleiding in een warme landerige ambiance.

De zomertijd van 1923.

Kit brengt haar zomertijd door op de Veluwe op het landgoed van haar oom,tante en haar nichtje Lenie. Lenie heeft haar vriendin Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot is meegekomen. Wanneer de meiden knusjes gaan picknicken bestuurd Lenie de auto.

Leren rijden is wat Kit heel graag wil leren tijdens haar vakantie, maar haar oom voelt daar niets voor. Kit is tamelijk wild en uitbundig; niet zo zorgvuldig als Lenie zijn dochter. Ella Heuveling, een meisje uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij hooirde dat het buitenverblijf Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier van zijn mede studenten..

Ella is bijzonder onder de indruk van zijn oud adellijke herkomst. Gedurende de picknick beweert zij dat origine en standing zich nooit verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij iemands herkomst thuisbrengen.

Mia en Lenie kijken nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volkomen met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit allemaal grote kletskoek. Echter Kit is in een baldadige bui en kakelt luchtig mee om de schare nog wat extra op te stoken. (meer) Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze nooit zou kunnen omgaan met iemand beneden haar stand.

Waarna Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat moment verschijnt er een jongeman in een kaki motorpak met een pilotenbril achter een bosje vandaan en vraagt naar een autogarage in de omgeving. Vieze handen en een nog vuilere zakdoek. De jongeman stelt zichzelf voor als de bestuurder van Jonker Padt van Heijendaal.

Als hij wegrijdt beweert Ella dat zij allang zag dat hij zeer geen gentleman was, waarop Kit fel terugketst dat zij het juist een erg mooie jongmens vond met een sympathiek gelaat en aardige ogen .

De meisjes weten echter niet dat de chauffeur eigenlijk Jonkheer Padt van Heijendaal zelf is. Hij kreeg pech met zijn automobiel en heeft het gehele gesprek van de tieners over komaf kunnen horen. Ter plekke besloot hij deze schapen een lesje te leren.

Weer terug op Sonnewende vertelt hij het hele verhaal aan zijn vrienden. Een van hen moet zich nu voordoen als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de niet zo aantrekkelijke gabber met veel langdradige en aanstellerige verhalen.

Wanneer de meiden uiteindelijk officieel kennismaken met de heren van Sonnewende, denken zij dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn bestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan compleet op in de houterige Gerrit Jan, die nog nooit zoveel attentie van het vrouwelijk soort heeft gehad. Grotendeels Ella slooft zich buitensporig voor hem uit. Alleen Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog autorijlessen te nemen deze zomer. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan leren. Gerrit Jan bekent dat hij niet kan rijden, hij bezit tenslotte een wagenbestuurder. Nou, dan kan hij het mij ook leren, meent Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer tracht te winnen, krijgt Kit autorijles van de bestuurder met het aantrekkelijke gezicht en de aardige ogen. Ze zetten beide hun nieuwe pilotenbril op en Kit en de chauffeur beginnen elkaar leuk te vinden gedurende hun ritjes door de Veluwe. Robbert is voornamelijk erg voldaan met het feit dat hij uiteindelijk een jongedame leert kennen zonder dat zij van zijn komaf op de hoogte is.

Hoe meer hij doorgaat met het bedrog hoe vervelender de effecten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich echter met de dag vertrouwder te voelen in zijn nieuwe rol en wil er zo lang mogelijk van genieten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “romantische blijspel lachen gieren brullen!”

Leave a Reply

Gravatar